Η ιδανικότερη Μουσική για Ραντεβού

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ενήλικης ζωής του ανθρώπου αποτελεί η κοινωνικοποίησή του με άτομα που τον ενδιαφέρουν ερωτικά. Ένα εντυπωσιακό ένδυμα, ένα σπάνιο άρωμα, ένα ωραίο μαγαζί, μπορούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε μια τέτοιου ενδιαφέροντος συνάντηση να στεφθεί με επιτυχία. Η μουσική αποτελεί με τη σειρά της το μέσο εκείνο που θα διαμορφώσει την ατμόσφαιρα, θα κάνει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, να νιώσουν οικεία με το περιβάλλον, να επικοινωνήσουν και τελικά να ερωτευτούν. Η επιλογή της κατάλληλης μουσικής αποτελεί σίγουρα προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ιδανικές για ένα επιτυχημένο ραντεβού:

  • Η Soul μουσική αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μουσικές παραδόσεις της αφροαμερικανικής κουλτούρας καThe Soul musicι εμφανίστηκε στην Αμερική την δεκαετία του 1960. Οι επιρροές της από την ρυθμική Blues, τη σκοτεινή Gospel, και την ερωτική Jazz, συνθέτουν μια μουσική διαχρονική και αθάνατη. Τα χάλκινα πνευστά, το πάθος των ερμηνευτών και ο έντονος ρυθμός που χαρακτηρίζουν τη Soul θα δώσουν στο περιβάλλον τον δυναμισμό και την χορευτική διάθεση που απαιτεί ένα ραντεβού.
  • Η Lounge μουσική έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 και αποτελεί ένα ευχάριστο μουσικό χαλί για κάθε περίσταση. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η αίσθηση που δίνει στον ακροατή ότι βρίσκεται σε ένα εξωτικό μέρος, όπου τα πάντα κυλούν αργά και αρμονικά, χρησιμοποιώντας φυσικούς ήχους δοσμένους ρυθμικά και μελωδικά. Αυτό την καθιστά ίσως την καλύτερη επιλογή για μια συνάντηση με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.
  • Η Deep House αποτελεί μια πιο σύγχρονη επιλογή καθώς ο ηλεκτρονικός της ήχος έγινε δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Εμφανίστηκε στο Σικάγο και είναι εμφανώς επηρεασμένη από τη Jazz και Soul κουλτούρα. Ενορχηστρωμένα κυρίως από ηλεκτρονικό υπολογιστή με ελάχιστα φωνητικά και με επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα, τα Deep House μουσικά κομμάτια δημιουργούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενώ οι πρωτότυπες αλλαγές στη μελωδία διαμορφώνουν το απαραίτητο μυστήριο για κάθε ραντεβού.