Η ελληνική Ποπ Μουσική

Η Ποπ μουσική εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1950 ως απόρροια του ροκ εν ρολ. Το όνομά της το πήρε από την αγγλική λέξη “popular” που σημαίνει δημοφιλής. Θεματολογικά έχει να κάνει συνήθως με συναισθηματικές καταστάσεις που αφορούν την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία ή το χωρισμό. Ως προς τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, μπορεί να παρατηρήσει κανείς επαναλαμβανόμενα ρεφρέν και ακολουθίες ήχων, καθώς και ότι τα τραγούδια είναι μικρού έως μεσαίου μήκους. Χαρακτηριστική είναι η χρήση συγκεκριμένων μουσικών οργάνων όπως η κλασική και η ηλεκτρική κιθάρα, τα ντραμς, το μπάσο και το αρμόνιο. Ο ρυθμός είναι ιδιαίτερα έντονος παρά τις απλές μελωδίες, και τα ποπ κομμάτια ιδιαίτερα χορευτικά. Γενικά, φαίνεται να προορίζεται για το νεανικό κυρίως κοινό.

Η ελληνική ποπ μουσική είναι το κατάλληλο μουσικό υπόβαθρο για όσους επισκέπτονται ιστοσελίδες όπως το King Neptunes, καθώς τους επιτρέπει να παίζουν σε όλα τα ενδιαφέροντα παιχνίδια που προτείνει το γνωστό διαδικτυακό καζίνο χωρίς να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σκοποί της ελληνικής ποπ μουσικής είναι γνωστοί στους περισσότερους και αρκετά εύκολοι ώστε να μπορεί κάποιος να τους σιγοτραγουδήσει, ασχολούμενος με κάτι άλλο παράλληλα.

Η Ποπ μουσική Pop musicαποτελεί για την Ελλάδα ένα ξενόφερτο είδος μουσικής. Ίσως γι’ αυτό ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναπτυχθεί ολοκληρωτικά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ουσιαστικά η ελληνική Ποπ μουσική από τις αρχές του 21ου αιώνα και ιδιαίτερα σήμερα ανήκει στα δημοφιλή ακούσματα των Ελλήνων. Κι αυτό γιατί η βάση του ελληνικού τραγουδιού ήταν η λαϊκή μουσική. Σήμερα όμως, οι Έλληνες μουσικοσυνθέτες δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο, και γράφουν ξένους αλλά και ελληνικούς στίχους σε ποπ ρυθμούς καθώς βλέπουν ότι πλέον υπάρχει αντίκρισμα στο νεανικό κοινό και όχι μόνο. Έτσι, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα γνωρίζει όλο και περισσότερους ποπ ερμηνευτές και ποπ συγκροτήματα, καθώς και καριέρες που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα. Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Η Ελένη Φουρέιρα ( “Στο Θεό με πάει”, “Άσε με”, “Άνεμος Αγάπης” κ.α.)
  • Το ελληνικό συγκρότημα “Μέλισσες” (“Σε θυμάμαι”, “Η Μόνη Επιλογή”, “Έλεγες”, “Σαν σκιά” κ.α.)
  • Το ελληνικό συγκρότημα “Onirama” (“Τί είναι Αγάπη;”, “Όλα εσύ μου τα έμαθες” κ.α.)
  • Η Δέσποινα Βανδή (“Κάνε Κάτι”, “Όλα αλλάζουν”, “Χάνω Εσένα”, “Κατάλληλες Προϋποθέσεις” κ.α.)
  • Η Demy (“Όσο ο κόσμος θα έχει εσένα”, “Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια”)

Ο αριθμός τους είναι ολοένα αυξανόμενος, καθώς η ποπ μουσική φαίνεται χρονιά με χρονιά να ανεβαίνει ιεραρχικά στις ελληνικές μουσικές προτιμήσεις.